Dobrodošli u internet trgovinu www.kobra.ba, te na sve informacije, servise i produkte dostupne na internetskoj stranici čija je adresa www.kobra.ba (u daljem tekstu: "Internet Trgovina").

Za potrebe normalnog rada Internet Trgovine prikupljamo osnovne podatke o njenim korisnicima koji su nužni za izvršenje usluga Internet Trgovine i-li njihovo unaprijeđenje.

Za potrebe pristupa informacijama na Internet Trgovini, svakom korisniku pridružuju se korisničko ime i pristupna šifra (“pristupni podaci”). Kombinacijom svojih pristupnih podataka – korisnik pristupa informacijama i servisima Internet Trgovine. Svaki korisnik je dužan čuvati svoje pristupne podatke, te ih ne otkrivati bilo kome.

Kao i mnogi drugi internet servisi, Internet Trgovina koristi kolačiće, male tekstualne računarske datoteke koje se smještaju na vaš računar kada posjetite neku internetsku stranicu. Koristimo ih kako bismo prepoznali vaš računar, unaprijedili korisničko iskustvo Internet Trgovine, analizirali posjet Internet Trgovini, te zapamtili tekući ciklus u procesu obrade vaše narudžbe. Cookiese možete onemogućiti na svom računaru, ali to može spriječiti normalan rad Internet Trgovine.

Korisnik svojom registracijom na Internet Trgovini daje saglasnost na ova pravila i Uslove poslovanja i korištenja, te ovime izričito i neopozivo izjavljuje da je saglasan da lični podaci unešeni tokom korisničke registracije budu uneseni u zbirku ličnih podataka koju vodi Internet Trgovina, te je takođe saglasan sa obradom navedenih ličnih podataka na ovdje opisan način. Korisnik Internet Trgovine može podnijeti zahtjev za uklanjanjem njegovih ličnih podataka, što će biti i učinjeno.

Internet Trgovina se obavezuje štititi podatke o korisnicima Internet Trgovine, i poduzimamo sve razumne mjere u cilju zaštite privatnosti ličnih podataka u smislu Zakona o zaštiti ličnih podataka. Lični podaci korisnika će biti korišteni u svrhu realizacije aktivnosti Internet Trgovine, poput obrade narudžbi i plaćanja, slanja obavijesti putem elektronske pošte, promocije Internet Trgovine, te se u druge svrhe neće koristiti bez prethodne saglasnosti korisnika. Internet Trgovina ne otkriva ili ustupa trećim licima, osim svojim dobavljačima u cilju realizacije narudžbe i plaćanja.